45,00 kr. – 355,00 kr.
INCI: Shorea stenoptera seed butter
Oprindelse: Indonesien
Udtrækning: Når nødderne er modne, falder de til skovbunden, hvor de høstes i hånden, før de lægges i blød i skovens flodstrøm for at blødgøre den hårde skal. Når frøene er åbnet, soltørres de i flere dage, før de transporteres til vores forarbejdningsenhed. Her koldpresses frøene i uddrivningspresser og vakuumfiltreres for at opnå et rent råprodukt.
Efter at have opnået det rå Shoreanød smør, bliver det raffineret, deodoriseret og affarvet i et certificeret økologisk raffinaderi.
Denne butter kaldes også “falsk” illipe butter, og har et smeltepunkt højere end kakaosmørs, hvilket det gør den til den butter med det højeste smeltepunkt.
Udseende:
Ved 15° C ~ creme-hvid farve, fast konsistens.
Ved 45° C ~ lys-gullig farve, flydende.
Smeltepunkt: 30-38 ºC
Opbevaring: Kan opbevarer på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose. Den bliver blødere ved varme temperaturer.
Bæredygtigt smør med højere smeltepunkt end Sheasmør. Fairtrade ingrediens med gennemprøvet fugtgivende egenskaber.
Egenskaber:
Velegnet til / dosering:
Hvordan det er lavet
Når disse store nødder er modne, falder de til skovbunden, hvor de høstes i hånden, før de lægges i blød i skovens flodstrøm for at blødgøre den hårde skal. Når frøene er åbnet, soltørres de i flere dage, før de transporteres til vores forarbejdningsenhed. Her koldpresses frøene i uddrivningspresser og vakuumfiltreres for at opnå et rent råprodukt. Efter at have opnået det rå Shoreanød smør, bliver det raffineret, deodoriseret og affarvet i et certificeret økologisk raffinaderi.
Hvad det bruges til
Shoreanød Butter bruges traditionelt til at fugte huden, helbrede sår og solskoldninger og også som smagsforstærker til traditionelle retter.
Holdbarhed
3 år
Social påvirkning:
Støtter op til 30 ansatte og 740 lokale familier.
Hjælper med at beskytte et område på størrelse med Luxembourg fra skovrydning.