Hjemmeside under udarbejdelse

Shoreanød butter / ØKO

45,00 kr.355,00 kr.

 

INCI: Shorea stenoptera seed butter

 

Oprindelse: Indonesien

 

Udtrækning: Når nødderne er modne, falder de til skovbunden, hvor de høstes i hånden, før de lægges i blød i skovens flodstrøm for at blødgøre den hårde skal. Når frøene er åbnet, soltørres de i flere dage, før de transporteres til vores forarbejdningsenhed. Her koldpresses frøene i uddrivningspresser og vakuumfiltreres for at opnå et rent råprodukt.

Efter at have opnået det rå Shoreanød smør, bliver det raffineret, deodoriseret og affarvet i et certificeret økologisk raffinaderi.

 

Denne butter kaldes også “falsk” illipe butter, og har et smeltepunkt højere end kakaosmørs, hvilket det gør den til den butter med det højeste smeltepunkt.

 

Udseende:

Ved 15° C ~ creme-hvid farve, fast konsistens.

Ved 45° C ~ lys-gullig farve, flydende.

 

Smeltepunkt: 30-38 ºC

 

Opbevaring: Kan opbevarer på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose. Den bliver blødere ved varme temperaturer.

 

Bæredygtigt smør med højere smeltepunkt end Sheasmør. Fairtrade ingrediens med gennemprøvet fugtgivende egenskaber.

 

Egenskaber:

  • Blødgørende
  • Fugtgivende
  • Strukturering

 

 Velegnet til / dosering:

  • ren kropsbutter / Massage ~ 100%
  • tilsætning til cremer/lotions ~ 2-20%
  • Balms og læbepomader ~ 5-100%
  • Tilsætning til sæber ~ 3-12 %
  • Solprodukter ~ 1-5 %

 

Træet nødderne kommer fra, hedder shorea stenoptera.
Økologisk Shoreanød butter  er også kendt som: Tengkawang
I modsætning til f.eks. Illipe butter, der er ret blød, er denne Shorea butter her meget fast, men stadig blød.
Derfor vil den være perfekt til f.eks. body bars (fast bodylotion i bar).
På mange måder ligesom kakaosmør, som er det der nu er hovedparten i en typisk body bar, men som både er ret gulligt og dufter markant.
Om: 
Raffineret, deodoriseret og affarvet Shoreanød butter er raffineret i et certificeret økologisk raffinaderi og er fuldstændig lugtfri, så lugten af Shoreanød smørret ikke vil påvirke lugten af dit produkt. Dette produkt er certificeret af Ecocert i henhold til Fair for Life og økologiske (NOP og EOS) standarder. Fås også som ikke-økologisk/konventionel. Dette produkt er Halal certificeret.

Hvordan det er lavet
Når disse store nødder er modne, falder de til skovbunden, hvor de høstes i hånden, før de lægges i blød i skovens flodstrøm for at blødgøre den hårde skal. Når frøene er åbnet, soltørres de i flere dage, før de transporteres til vores forarbejdningsenhed. Her koldpresses frøene i uddrivningspresser og vakuumfiltreres for at opnå et rent råprodukt. Efter at have opnået det rå Shoreanød smør, bliver det raffineret, deodoriseret og affarvet i et certificeret økologisk raffinaderi.

 

Hvad det bruges til
Shoreanød Butter bruges traditionelt til at fugte huden, helbrede sår og solskoldninger og også som smagsforstærker til traditionelle retter.

 

Holdbarhed
3 år

 

Social påvirkning:

Støtter op til 30 ansatte og 740 lokale familier.
Hjælper med at beskytte et område på størrelse med Luxembourg fra skovrydning.

Lignende produkter