44,00 kr. – 750,00 kr.
INCI: Mangifera Indica butter
Økologisk.
Oprindelse: Asien fra Økologisk plantage dyrkning. Butter fra frugten fra mango træet. Den er fri for pesticider og syntetiske anti-oxydanter.
Udtrækningsmetode: Koldpresset og raffineret. Denne butter er ikke hydrogenated.
Udseende: Hvid /beige butter. Meget blød og lækker konsistens. Ikke nogen markant duft.
Smeltepunkt: 27-35 grader
Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose. Det skal være ret varmt før den står og ændrer konsistens. Den har generelt en meget god holdbarhed.
Den ØKO Mangobutter er en smule anderledes i konsistensen, end den ikke ØKO Mangobutter. Den kan virke en anelse fastere/ hårdere. Når den skal smeltes er det helt uden betydning. Dog synes jeg personlig, at til de koldt whippede face balm, der er den ikke ØKO Mangobutter at foretrække. Den er lidt lettere at piske blød , og gør på den måde, at den færdige facebalm bliver lidt lækrere og også blødere i konsistensen. Det er til opskrifterne med Hybenrosebalm og Blue butter balm.
Mango butter er rig på naturlige antioxidanter og på Vitaminerne A- og E.
Den er meget velegnet til at blødgøre tør og meget ru hud. Den har et højt indhold af flere forskellige essentielle fedtsyrer, især glycerider fra Olie- og Stearinsyre. Det er med til at gøre den meget velegnet til at reducere fremkomst af de fine linjer/rynker.
samtidig er den ret letoptagelig af en butter at være, og derfor meget velegnet til ikke kun ansigtscremer men også til facebalms.
Jeg har en opskrift den kan bruges i, som du finder her Hybenrose balm.
Mango butter siges at have sårhelende egenskaber. Derfor bruges den ofte i opskrifter mod sår, m.m. Også til sår og områder der er infektioner i, anvender man mango til, på grund af dens egenskaber og høje indhold af antioxidanter.
Kan også med fordel tilsættes til sæbe i slutfasen for at gøre denne mere blød og cremeagtig.
Velegnet til / dosering: