28,00 kr. – 545,00 kr.
INCI: Elaeis Guineensis
Økologisk.
Oprindelse: Hovedsagelig fra Indonesien og Malaysia.
Udvindes af frugten fra palmetræet. Den rød palmeolie kommer fra frugten, mens den som regel hvide palmekernefedt/olie kommer fra frugtens kerner. Når man ofte også ser palmeolien som klar når flydende og hvid når fast, er det fordi den er bleget og deodorized, hvorved den ret karakteristiske duft som den ubehandlede røde palmeolie har, fjernes.
Udtrækning: Koldudvundet. Dette er en virgin butter, derfor er den ikke som andre typer butter, hydrogenated. Og er heller ikke blandet med andre butters.
Udseende: Meget rød. Lidt fin speciel nøddeagtig duft.
Smeltepunkt: ca. 38 grader
Opbevaring: Kan opbevarer på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose. Den bliver blødere ved varme temperaturer.
Velegnet til /dosering:
Om:
Meget højt naturligt indhold af beta-carotin, hvoraf den naturlige røde farve kommer. Anvendt som en del af olie/ fedtfasen til sæbe, hårkur eller andre produkter vil den derfor naturligt tilføre farve til denne.
Den er udover karotin, rig på Palmesyre ,- Vit. E og K og magnesium.
Den indeholder naturlige anti oxydanter. Den fungerer rigtig godt til kold proces sæbefremstilling.
Alle de varianter af palme olie eller fedt som jeg har valgt at have i repetoiret, kommer fra KTC,
som henter deres varer fra Cargill. Cargills holdning er: (Citat fra websiden)
“About Cargill
Cargill provides food, agriculture, financial and industrial products and services to the world.’
We take the subject of Suatainable Sourcing of Palm Oil very seriously. Together with farmers, customers, governments and communities, we help people thrive by applying our insights and nearly 150 years of experience. We have 142,000 employees in 67 countries who are committed to feeding the world in a responsible way, reducing environmental impact and improving the communities where we live and work. For more information, visit Cargill.com and our News Center.”