☃️I den kommende weekend lørdag 30-11 og søndag 1-12 er der 18 % på næsten alt med koden JUL24 🎅🏿

Valnød butter / ØKO

40,00 kr.320,00 kr.

 

INCI: Juglans regina (Walnut) Kernel Oil & Hydrogenated Butyrospermum Parkii (Shea) Nut Butter

 

Økologisk produkt.

 

Oprindelse: Europa

 

Udtrækningsmetode: Koldpresset / fraktioneret / hydrogenated.

 

Udseende: Hvid / beige blød butter.

 

Smeltepunkt: 38-46 grader

 

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose. Den bliver blødere ved varme temperaturer.

 

Velegnet til / dosering:

  • ren kropsbutter / 100%
  • tilsætning til cremer/lotion / 5-20%
  • Balms / 5-100%
  • Tilsætning til sæber / 5-20%
  • Hår kure: 2- 5 %

 

 

Om: 

ØKO Valnød butter er meget rig på Omega 3, og linolen syre. Den er ligeledes rig på anti-oxydanter, der hjælper til at beskytte og genopfriske huden.

Ligesom selve valnøddeolien er meget velegnet til eftersol produkter, er valnøddebutteren også med sit høje indhold (75%) af Økologisk Valnøddeolie og derudover Sheasmør ØKO (25%) både plejende og effektiv til at fremhæve og bevare den lød huden har fået i solen.

Denne butter laves ud fra den koldpressede og økologiske Valnøddekerne olie, som bliver kørt igennem en fraktioneringsproces, for at skille fedtsyrerne, og derefter hydrogenated for at forvandle olien til en blød fast butter. Den er desuden blandet med ØKO sheabutter, der er en naturlig virgin butter.

 

Valnødde butter bruges især til:

  • Creme produkter
  • Lotions
  • Sæber
  • Læbepomader
  • Balms
  • Eksem hud produkter

 

En butter er en hydrogenated olie. Det vil sige en olie der bliver fyldt med Hydrogen/brint og bliver så at sige fuldt  mættet med det, og på den måde ændrer form fra en olie der for de fleste oliers vedkommende er flydende det meste af tiden, til en butter der har en fast konsistens hele tiden. Når man fylder hydrogen/brint ind i en olie, så sker der udover at den ændrer form, også en ændring i andre aspekter ved den. F.eks. har en butter en betydelig længere holdbarhed end selve olien har.

Og når man mætter olien helt med hydrogen/brint, så kan man også ændre selve dens molekylære opbygning, således at fra at bestå af  de skadelige trans fedtsyrer ,så ændres det til mættede fedtsyrer.

Dette gælder dog ikke for de typer butters der er Virgin, og dermed presset direkte fra den nød/kerne det drejer sig om.

 

Lignende produkter