34,00 kr. – 515,00 kr.
INCI: Xanthan gum
Udseende: Fintmalet hvidt pulver. Kommer fra fermentation af sukker.
Indsatsmængde: 0,1-2%
Finhedsgrad: 200 mesh
pH: 6 – 8
Letopløselig hvidt pulver, der kan tilføre en høj viskositet til et produkt.
Kan bruges til at lave gel, men fungerer optimalt som gel-produkt/emulgator sammen med enten Guar eller Carraghen.
Xanthangummi er et tilsætningsstof og almindeligt anvendt som fortykningsmiddel, stabilisator, emulgator og opskumningsmidlet. Den her xanthan er ekstra fin, det vil sige den er noget der kaldes 200 mesh i forhold til standard typen der kun er 80 mesh.
Det betyder den er let at opløse. Da det samtidig er den transparente og ikke den hvide type jeg har her, gør det det muligt at ende ud med helt klare geler og produkter.
Selvfølgelig alt afhængigt af hvormeget farvende ekstrakter man vælger at komme i.
Til fødevareprodukter hvor det ikke betyder så meget at slut produktet er helt klart anvendes ofte den hvide Xanthan.
Xanthangummi anses for at være ikke-gelerende og bruges egentlig primært til at styre viskositeten i et produkt.
Men når den kombineres med andre råvarer med de samme evner, kan man fremstille gele, der også bliver ret stabile.
Xanthan kan forenes med følgende andre råvarer til gelfremstilling:
Xanthan kan faktisk ikke mærkes i det færdige produkt, men giver en stor effekt. Viskositetent i produktet bliver mærkbart ændret med xanthan i,- den forhindrer væskedannelse og hjælpe-emulgerer.
Meget velegnet til produkter som: